Ontmoeting voor LHBTIQ 55+ Iedere tweede donderdag van de maand van 16.30 tot 19.30 uur

De Roze Salon Haarlem gaat weer open!

Donderdag 10 februari opent de Roze Salon Haarlem weer haar deuren.
Na alweer een gedwongen sluiting van twee maanden als gevolg van de corona-maatregelen, achten we het verantwoord om onze gezellige ontmoetingsgelegenheid voor roze senioren weer van start te laten gaan.

Bijzonder
Februari is voor de Roze Salon Haarlem altijd een bijzondere maand. Het is dit jaar immers negen jaar geleden dat de eerste Roze Salon van start ging en in de jaren die daarop volgden een steeds groter succes werd. Inmiddels heeft de Haarlemse Roze Salon in meerdere aangrenzende gemeenten navolging gekregen. 
Wij zullen daar deze donderdag als initiatiefnemers en organisatoren kort bij stilstaan.

In het Haarlemse Roze Jaar 2012 werd het plan opgevat om –in navolging van Amsterdam en Rotterdam– ook in Haarlem een roze ontmoetingsgelegenheid te organiseren voor 55+. De behoefte aan een dergelijke ontmoetingsplaats was namelijk één van de belangrijkste aanbevelingen uit het rapport Roze Out Haarlem (2012).


Op initiatief van Gay Haarlem, COC-Kennemerland, Zorggroep Reinalda én de welzijnsorganisatie Stichting Haarlem Effect heeft op Valentijnsdag donderdag 14 februari 2013 de Roze Salon 55+ voor het eerst haar deuren in Wijkcentrum Binnensteeds geopend!

In de afgelopen jaren is gebleken dat de Roze Salon in een grote behoefte voorziet en bijdraagt aan het welzijn van haar almaar groeiende aantal bezoekers.
Het enthousiaste team van vrijwilligers is blij en ingenomen dat zij daar met hun inzet maandelijks aan bijdragen.

Geen programma
Omdat de laatste Roze Salon in november plaatsvond en gelet op de huidige maatschappelijke situatie hebben wij ervoor gekozen om donderdag 10 februari geen programma te bieden. Onder het genot van hapjes en de traditionele soep, zal het weerzien centraal staan. Het beoogde programma houden de bezoekers tegoed voor een volgende Roze Salon.

Toegang
Wij hanteren de corona-regels voor horecabezoek. Dat betekent dat je bij de entree zal worden gevraagd een coronatoegangsbewijs èn je legitimatiebewijs te tonen. De Roze Salon Haarlem werkt daarvoor met de CoronaCheck App. 
Zonder geldig coronatoegangsbewijs kunnen wij je helaas geen toegang verlenen tot de Roze Salon. Je kunt de benodigde QR-code tonen op je telefoon of downloaden via deze link en vervolgens geprint meenemen.

Roze Salon Haarlem, Ontmoeting voor lhbti 55+

Plaats een reactie