Ontmoeting voor LHBTIQ 55+ Iedere tweede donderdag van de maand van 16.30 tot 19.30 uur

Informatiemarkt Langer zelfstandig wonen in Haarlem

Dit jaar vindt in Haarlem voor de vierde keer de Informatiemarkt Langer Zelfstandig Wonen plaats. En voor de eerste keer zal er ook een informatiestand zijn van de Roze Salon Haarlem.

U woont zelfstandig en naar tevredenheid. U kunt zich nog prima redden en u voelt zich veilig in uw woning en de buurt. Maar er komt een moment dat dit verandert. Uw gezondheid wordt iets minder, misschien gaat u moeilijker lopen of u bent meer afhankelijk van hulp van anderen. Welke mogelijkheden heeft u dan om langer zelfstandig te blijven wonen? Misschien denkt u wel aan verhuizen? Langer zelfstandig wonen is een belangrijk onderwerp waar we u graag meer over willen vertellen.

Parkwijk en Zuiderpolder
Daarom is er in Parkwijk / Zuiderpolder binnenkort een informatiemarkt met als thema ‘Langer Zelfstandig Wonen’. De informatiemarkt is op dinsdag 26 november 2019 in wijkcentrum Alleman, Jan Sluyterslaan 11 van 13.30 uur tot 16.00 uur.

Verschillende mogelijkheden
Op de markt zijn diverse specialisten aanwezig. U kunt hen vragen stellen over wonen, zorg en welzijn. Denk aan de Blijverslening voor huiseigenaren. Ook is er informatie over de verhuisregeling ‘Ouder worden & Prettig wonen’. Deze regeling is ontwikkeld door de Haarlemse woningcorporaties. Maar er is ook informatie over de mogelijkheden voor zorg aan huis via de Wmo of de Wijkgerichte Zorg, en over mantelzorgondersteuning. Informatie over voorzieningen in huis zoals trapliften en douchestoelen, hulp in de huishouding of vervoersondersteuning kunt u ook vinden. Het Rode Kruis kan u van alles vertellen over hoe u veilig kunt wonen met adviezen over valpreventie en maar ook over online veiligheid. Ook is er een demonstratie van handmassages die een prachtig middel zijn om contact te maken met een dementerende oudere.

Wat te doen in uw buurt
Natuurlijk vertellen we u ook graag over activiteiten in uw buurt zodat u mee kunt doen en andere mensen kunt ontmoeten. Zo is er BUUV en kan Kennemerhart u alles vertellen over verschillende activiteiten. 
Ook kunt u informatie krijgen over de Roze Salon en is er informatie over Jong voor Oud, hoe jongeren ouderen kunnen helpen met allerlei klussen of eenzaamheidsbestrijding. En als u vreest voor de hoge kosten van de energietransitie; er staan energiecoaches voor u klaar met tips en adviezen. Verder kunnen we u wijzen op verschillende financiële regelingen als u een laag inkomen heeft, maar bijvoorbeeld wel veel zorgkosten.


Wanneer: Dinsdag 26 november 2019
Tijdstip:   van 13.30 uur tot 16.00 uur
Waar:        Wijkcentrum Alleman, Jan Sluyterslaan 11, Haarlem (Parkwijk/Zuiderpolder)
Kosten:    De toegang is gratis en een kopje koffie of thee staan voor u klaar en natuurlijk er is ook een broodje of een kopje soep.

Roze Salon Haarlem, Ontmoeting voor lhbti 55+

1 gedachte over “Informatiemarkt Langer zelfstandig wonen in Haarlem”

  1. Goed om te lezen dat dit soort initiatieven genomen worden waar men zich kan laten voorlichten over langer zelfstandig wonen. Ik geloof dat dit bijvoorbeeld voor veel ouderen erg belangrijk blijft. Het is daarnaast goed dat men zich kan laten voorlichten door specialisten over de verschillende mogelijkheden.

    Beantwoorden

Plaats een reactie